Definition List

15 Ağu 2010

Cumhuriyetin ilk yıllarında 10 yaşındaki çocuklara Anlatılan Sultan 2.ABDULHAMİD HAN


1924 yılında 3.sınıf milli tarih kitabında ULU HAKAN ın fotografı altında yazan not...
16-17 sene evvel memleketimizin başında hala istibdad belası ve Abdülhamid isminde cahil,zalim bir padişah vardı.Abdülhamid istiyordu ki,milyonlarca insan daima kendine esir etsin,kendisi Yıldız'daki sarayında zevk u safasında yaşasın.Abdülhamid bu maksatla mektepleri kapatıyor,kitapları yasak ediyor,gazeteleri çıkartmıyordu;çünkü bir memlekette cehalet olmadıkça zulüm ve istibdadda olamaz.
Abdülhamid'in zalim ve korkunç istibdad idaresinin memleketi ezip harap ettiği,uyuşturduğu,çöküş uçurumuna sürüklediği muhakkaktı.(Köprülüzade Mehmed Fuad,Milli Tarih,İstanbul-1340-1924)


''Bilseniz ne kara günlerdi.Türk milleti kan ağlıyordu''



Resmin altında ise şu yazıyor:’’İstibdad devrinin iğrenç bir timsali : İstibdad devrinin adamları zalim Abdülhamid’e tapınmaktan utanmazlardı.’’

Fuad Köprülü'nün Milli Tarih isimli kitabında,sayfa 6’da hayali bir resim göze çarpıyor:Sol tarafta Abdülhamid elleri arkasında ayakta duruyor,ayaklarına kapanmış biri ve kapanmaya hazırlanan el pençe divan duran başkaları dikkat çekiyor(Mustafa Armağan)

5 yorum:

  1. YILLARCA TARİH BİZLERE YANLIŞ ANLATILMIŞ.

    YanıtlaSil
  2. Maalesef kendimizi ve tarihimizi gerçekleriyle bilmiyoruz. Çok büyük vebal altındayız. Bu güzel toprakları kanla yoğurarak ve koruyarak bizlere vatan yapan ve dahi emanet eden ecdadımıza hergün dualar gönderip ruhlarını şad etmek yerine tahkir ediyoruz. Yüzyıllarca ve hala içimizde ve dışımızdaki düşmanlar nerdeyse bize böyle bir karekter aşılamışlar...Heyhat ki ne heyhat. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar ecdadına ve vatanına nankörlük yapan insan olmasa gerek. Kendisini herzaman rahmetle andığım hocam Ahmet Kabaklı'ya bir sohbet sırasında "neden bu kadar hain yetiştiriyoruz. Enüst makamlara gelenler bile ihanet içindeler" diye dert yanmıştım.O yanbakışı ile verdiği net cümlelerini burada yazamayacağım ama maalesef hep ihanet içinde olanları çoğunlukta gördüm. Demek ki çok hata yapıyoruz ve yediğimiz ekmekleri hak etmiyoruz. Allah sonumuzu hayreylesin...Bu günlerimizi de aratmasın.
    H.Hüseyin Yılmaz(Em.Kimya Öğretmeni)

    YanıtlaSil
  3. allah'a hamd olsun ki uyutulan nesillerin uyanan evlatlarıyız... ne demiş Üstad : İstikbal inkılabatı içinde en gür seda islamın sedası olacaktır.. inşallah...

    YanıtlaSil
  4. cok bişey degişmedi kardeşlerim 2008 yılı kemal kara imzalı meb onaylı lise tarih kitaplarında hala aynıları okutuluyor
    kitaptan bir bölüm: Padişahlıktan indirilme korkusu II. Abdülhamit'i tedirgin ediyord Abdülhamit
    herkesten
    şüpheleniyor ve kendisine bir suikast yapılacagından
    korkuyordu. Bundan
    dolayı Dolmabahçe Sarayı nı terk ederek Yildiz Sarayına yerleşti. Kanunuesas'yi
    ilan etti, ancak ona hiç uymadı . Hükü metin başına güvendigi adamlar atayarak
    devleti istedigi gibi yonetmeye başladı . ülkede konuşma yazma ve toplantı
    özgürlüklerinene sınırlamalar getirdi. Gazetelere sansür koydu. Meşrutiyet
    yanlılarından başta Mithat Paşa olmak üzere bir çok aydını sürgüne gönderdi. ve söyle devam ediyor baskıcı yönetim artı keyfi yönetim basladı vs vs sacmalık devam ediyor anlayacagınız yıl 2009 ve biz o ulu hakanın resminin altındaki yazıları ders dıye okuduk okutma cahıllıgıne kalktı sözde tarihçilerimiz eh nedıyelım allah hıdayet etsin..
    allah sükür bügün sizin gibi kardeşlerim oldugu müddetce şerefli tarihimiz osmanlı evladınadah ıy anlataılacak ve yasancak..allah su mubarak ayda cennet mekan abdülhamid hana ve ecdadına gani gani rahmet etsin(amin)..
    OSMANLI TORUNU..

    YanıtlaSil
  5. anlatılan tarıhın yanlıslıgı bızı sevındırmelı,zira hepten uyuyan bı mıllet olmaktansa yanlıs safta savasa gıttıgını anlayan bı mıllet olmayı yeglerım...

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayan arkadaşlarımız hemen alt kısımda 'Yorumlama biçimi' listesinden 'Adı/URL'yi seçerek sadece isimlerini yazarakta yorum yapabilirler.
::..Görüşleriniz bizim için değerlidir..::
::..Lütfen Düşüncelerinizi Yorum Olarak Belirtiniz..::